BRAZILIAN JIU JITSU

Τι είναι το Brazilianjiujitsu

 

Το Βραζιλιάνικο  Jiu Jitsu (BJJ) είναι μια πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στην μάχη στο εδαφος  εκτός από τις τεχνικές ρίψης που διδάσκονται. Δεν υπάρχουν χτυπήματα και λακτισματα, αλλά χρησιμοποιούνται κλειδωματα σε αρθρώσεις και τεχνικές πνιγμού.. Το BJJ υποστηρίζει  την ιδέα ότι ένας μικρότερος, πιο αδύναμος άνθρωπος μπορεί να υπερασπιστεί με επιτυχία τον
εαυτό του απενατι σε έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο δράστη χρησιμοποιώντας αποτελεσματική τεχνική, μόχλευση και, κυρίως, παίρνοντας τον αγώνα στο έδαφος ακινητοποιοντας η εξουδετερωνοντας τον αντίπαλο. Το Sparring και η Φυσική κατάσταση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση. Στο MMA (Mixed Martial Arts), οι τεχνικές BJJ χρησιμοποιούνται τακτικά και αποτελεσματικά και είναι μια από τις βασικές πολεμικές τέχνες που χρειάζεται κάποιος για να αναδειχθεί στο συγκεκριμένο άθλημα.

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒJJ

 

Το Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου είναι η καλύτερη εκπαίδευση μη βίαιου συστήματος αυτοάμυνας για τα παιδιά. Η ενασχόληση με την τέχνη της απαλότητας προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον με την καθοδήγηση καταξιωμένων δασκάλων :

Φυσική κατάσταση / Αυτοάμυνα / Αυτοπεποίθηση / Ομαδικότητα / Πειθαρχία / Συγκέντρωση / Αυτοεκτίμηση / Σωματικό συντονισμό / Κοινωνικοποίηση / Σεβασμό / Κινητικές δεξιότητες / Επικοινωνία / Εκπλήρωση στόχων

 

H ιστορία της GFTEAM

 

Σήμερα η GF Team είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Βραζιλίας Jiu Jitsu στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν στο University Gama Filho (UGF), ένα πανεπιστήμιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου το 1996 άνοιξε μια ακαδημία BJJ στο Campus Taquara στην βόρεια περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Pedro Gama Filho, διευθυντής του πανεπιστημίου, διδάσκει το BJJ στο πανεπιστήμιο για λίγο, προτού παραδώσει τη δουλειά στα ικανά χέρια του Master Júlio César, Marcus Bello και Alexandre Baraúna. Ο Γκάμα Φίλιο έμεινε πίσω από την ομάδα που έδωσε οικονομικη υποστήριξη.

Η ανάπτυξη της ομάδας ήταν τεράστια και σύντομα το στρατόπεδο έπρεπε να μεταφερθεί σε μια καλύτερη εγκατάσταση στο Campus Piedade, μια άλλη διεύθυνση του UGF. Άλλοι κλάδοι της ομάδας ξεκίνησαν επίσης να ανοίγουν σε μέρη όπως το Bairro Vila da Penha και το Aracaju.

Με το θανατο του Pedro Gama Filho το 2004, η ομάδα έχασε τη χορηγία του Πανεπιστημίου και έπρεπε να μετακινήσει τα Head Quarters από το Campus Piedade στο Méier, διατηρώντας το όνομα (UGF). Ωστόσο, με την άνοδο του MMA, η UGF έπρεπε να αλλάξει το όνομά της, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο δεν ήθελε να είναι καθόλου συνδεδεμένο με το άθλημα του MMA, γεννώντας έτσι το όνομα Grappling Fight Team (GF Team) το 2007.
Η ομάδα είχε μεγάλη επιτυχία στη Βραζιλία από τη δεκαετία του 1990. Με τη στροφή της δεκαετίας του 2010, η GFT προωθήθηκε στην παγκόσμια επιτυχία με το άνοιγμα θυγατρικώνακαδημιων στις ΗΠΑ,Ευρωπη και την Αυστραλία και μια σειρά εξαιρετικών αποτελεσμάτων ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Η συνεχής παραγωγή αθλητων υψηλού επιπέδου όπως οι Denilson Pimenta, Rodolfo Vieira, Ricardo Evangelista, Italo Lins, Vinicius Marinho, Huanderson Pavão, Gabriel Rainho,Jaime Canuto,Patrick Gaudio,Anna Vieira και πολλοί άλλοι έχουν καθηερωσει την GF Team ως μια από τις κορυφαίες ομάδες BJJ στον κόσμο.

Από το 2011, η GF Team έχει ανοίξει θυγατρικές σε όλη την Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Gabriel Rainho. Με πολυάριθμους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, η GF Team έχει καθιερωθεί στα κυκλώματα ανταγωνισμού και στον κύκλο BJJ ως ένα από τα πιο φιλόξενα και φιλικά περιβάλλοντα για να μάθει και να εκπαιδεύσει το BJJ.Στην Ελλάδα Head Coch της GFTEAMGREECE είναι ο Κατσινοπουλος Γιώργος,κάτοχος Μαύρης Ζώνης, πρώτου βαθμού από τον ιδρυτή της ομάδας Master Jukio Cesar!