Θεατρική αγωγή

Η εκπαιδευτική διαδικασία μας, βασίζεται πάνω στην  παιδαγωγική μέθοδο της Οικοδόμησης της Γνώσης. Αφήνουμε  στα  παιδιά τον χώρο να δημιουργήσουν, προσφέροντάς τα,  τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία για να φανταστούν και να εκφραστούν, καθοδηγώντας τα έτσι προς το τελικό στόχο μας:  την καλλιέργεια μέσω  βιωματικής εμπειρίας και δράσης. Επίσης η καλλιέργεια της Θετικότητας και της Συναδελφικότητας είναι βασικά στοιχεία της μεθόδου μας.

Η καλλιτεχνική μέθοδος μας, βασίζεται πάνω στο μοντέλο της Βιωματικής Δράσης και του Αυτοσχεδιασμού, με αποτέλεσμα το παιδί να βρίσκετε από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας σε έναν κύκλο δημιουργίας και έναν χώρο ελευθερίας έκφρασης και πνεύματος, χωρίς στεγανά και περιορισμούς, με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας , της δημιουργικότητας και του ανοιχτού μυαλού.

Οι παραστάσεις που παράγουμε έχουν ζωντανή μουσική επί σκηνής και βασίζονται πάνω στις τεχνικές του Σωματικού Θεάτρου και του Θεάτρου Φαντασίας και Δρόμου.

Επίσης για την αναπαράσταση των έργων μας χρησιμοποιούμε μάσκες διαφόρων ειδών και υπερμεγέθης κούκλες. Δύο τεχνικές στις οποίες ο δάσκαλος ειδικεύετε, στην χρήση αλλά και στην κατασκευή τους.

Επίσης βασικό μέλημά μας είναι να συμπεριλάβουμε και τις υπόλοιπες τέχνες στα έργα μας : σκηνογραφία, ενδυματολογία, φωτισμό, ζωγραφική, συγγραφή, video, φωτογραφία, χορό, γλυπτική  και να αναδείξουμε έτσι τις τυχών ξεχωριστές ικανότητες των συμμετεχόντων στην δράση μέσω της τελικής παράστασής  μας, αλλά και να μην αποκλείσουμε από την συμμετοχή στους θιάσους μας τα παιδιά που τυχών φοβούνται ή ντρέπονται, σε ένα πρώτο στάδιο, να ανέβουν πάνω στην θεατρική σκηνή.

Τα θέματα που προτείνουμε για δραματοποίηση στους Θιάσους τα αντλούμε από την Μυθολογία, την Ιστορία, την Λογοτεχνία και την Ποίηση.

Μετά τον δεύτερο κύκλο εργασιών δοκιμάζουμε να φτιάξουμε από την αρχή την δική μας ιστορία προς αναπαράσταση. Μια εργασία δηλαδή πάνω στο σύγχρονο είδος του «Θεάτρου Ντοκιμαντέρ».