Kids

BRAZILIAN JIU JITSU

Το Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου είναι η καλύτερη εκπαίδευση μη βίαιου συστήματος αυτοάμυνας για τα παιδιά. Η ενασχόληση με την τέχνη της απαλότητας προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον με την καθοδήγηση καταξιωμένων δασκάλων :

Φυσική κατάσταση / Αυτοάμυνα / Αυτοπεποίθηση / Ομαδικότητα / Πειθαρχία / Συγκέντρωση / Αυτοεκτίμηση / Σωματικό συντονισμό / Κοινωνικοποίηση / Σεβασμό / Κινητικές δεξιότητες / Επικοινωνία / Εκπλήρωση στόχων

H ιστορία της GFTEAM

Σήμερα η GF Team είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Βραζιλίας Jiu Jitsu στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν στο University Gama Filho (UGF), ένα πανεπιστήμιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου το 1996 άνοιξε μια ακαδημία BJJ στο Campus Taquara στην βόρεια περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Pedro Gama Filho, διευθυντής του πανεπιστημίου, διδάσκει το BJJ στο πανεπιστήμιο για λίγο, προτού παραδώσει τη δουλειά στα ικανά χέρια του Master Júlio César, Marcus Bello και Alexandre Baraúna. Ο Γκάμα Φίλιο έμεινε πίσω από την ομάδα που έδωσε οικονομικη υποστήριξη.

Η ανάπτυξη της ομάδας ήταν τεράστια και σύντομα το στρατόπεδο έπρεπε να μεταφερθεί σε μια καλύτερη εγκατάσταση στο Campus Piedade, μια άλλη διεύθυνση του UGF. Άλλοι κλάδοι της ομάδας ξεκίνησαν επίσης να ανοίγουν σε μέρη όπως το Bairro Vila da Penha και το Aracaju.

Με το θανατο του Pedro Gama Filho το 2004, η ομάδα έχασε τη χορηγία του Πανεπιστημίου και έπρεπε να μετακινήσει τα Head Quarters από το Campus Piedade στο Méier, διατηρώντας το όνομα (UGF). Ωστόσο, με την άνοδο του MMA, η UGF έπρεπε να αλλάξει το όνομά της, δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο δεν ήθελε να είναι καθόλου συνδεδεμένο με το άθλημα του MMA, γεννώντας έτσι το όνομα Grappling Fight Team (GF Team) το 2007.
Η ομάδα είχε μεγάλη επιτυχία στη Βραζιλία από τη δεκαετία του 1990. Με τη στροφή της δεκαετίας του 2010, η GFT προωθήθηκε στην παγκόσμια επιτυχία με το άνοιγμα θυγατρικώνακαδημιων στις ΗΠΑ,Ευρωπη και την Αυστραλία και μια σειρά εξαιρετικών αποτελεσμάτων ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Η συνεχής παραγωγή αθλητων υψηλού επιπέδου όπως οι Denilson Pimenta, Rodolfo Vieira, Ricardo Evangelista, Italo Lins, Vinicius Marinho, Huanderson Pavão, Gabriel Rainho,Jaime Canuto,Patrick Gaudio,Anna Vieira και πολλοί άλλοι έχουν καθηερωσει την GF Team ως μια από τις κορυφαίες ομάδες BJJ στον κόσμο.

Από το 2011, η GF Team έχει ανοίξει θυγατρικές σε όλη την Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Gabriel Rainho. Με πολυάριθμους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, η GF Team έχει καθιερωθεί στα κυκλώματα ανταγωνισμού και στον κύκλο BJJ ως ένα από τα πιο φιλόξενα και φιλικά περιβάλλοντα για να μάθει και να εκπαιδεύσει το BJJ.Στην Ελλάδα Head Coch της GFTEAMGREECE είναι ο Κατσινοπουλος Γιώργος,κάτοχος Μαύρης Ζώνης, πρώτου βαθμού από τον ιδρυτή της ομάδας Master Jukio Cesar!

 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…….

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα δώρο στους γονείς που μέχρι τώρα προτιμούσαν να πληρώνουν φροντιστήρια στο παιδί τους ή ακόμη χειρότερα θέτουν ως προϋπόθεση το φροντιστήριο για την άθληση!»

– Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές που τα παιδιά μου είναι τόσο κουρασμένα που θέλουν να τα παρατήσουν, αλλά δεν το κάνουν.

– Πληρώνω για εκείνες τις ημέρες όπου τα παιδιά μου έρχονται από το σχολείο και είναι “πολύ κουρασμένα” για να πάνε στην προπόνηση τους, αλλά τελικά πηγαίνουν!

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να είναι πειθαρχημένα, εστιασμένα και αφοσιωμένα.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να φροντίζουν το σώμα και τον εξοπλισμό τους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να δουλεύουν με άλλους και να είναι καλοί συμπαίχτες, ευγενείς στην ήττα και ταπεινοί στην επιτυχία.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση, όταν δεν παίρνουν την θέση ή τον τίτλο που ήλπιζαν, αλλά εξακολουθούν να επιστρέφουν κάθε εβδομάδα δίνοντας την καλύτερη βολή τους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να σέβονται όχι μόνο τον εαυτούς τους, αλλά και τους συναθλητές, τους ανωτέρους και τους προπονητές.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν ότι χρειάζονται ώρες, μήνες, χρόνια σκληρής δουλειάς και πρακτικής για να δημιουργήσουν έναν πρωταθλητή και ότι η επιτυχία δεν θα συμβεί σε μια νύχτα.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να είναι περήφανοι για μικρά επιτεύγματα και να εργάζονται για μακροπρόθεσμους στόχους.

– Πληρώνω για να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μου να κάνουν φιλίες για όλη τους την ζωή, να δημιουργούν αναμνήσεις ζωής, να είναι τόσο υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους όπως εγώ.

– Πληρώνω έτσι ώστε τα παιδιά μου να μπορούν να βγουν έξω στο δρόμο παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν , αντί να είναι μπροστά σε μια οθόνη.

Δεν πληρώνω για τον αθλητισμό. Πληρώνω για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά μου να αναπτύξουν χαρακτηριστικά που θα τους εξυπηρετούν καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και θα τους δίνουν την ευκαιρία να ευλογούν τις ζωές των άλλων.

Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής νομίζω ότι είναι μια μεγάλη επένδυση!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ…

  • Brazilian Jiu Jitsu: Gi
  • Muay Thai: Γάντια, μασέλα, καλαμίδες, μπαντάζ.

 

Επιπλέον χρειάζομαι….

  • Παγούρι με νερό
  • Μια αλλαξιά εσώρουχα
  • Άδειο στομαχάκι (Να έχω φάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν)
  • Τέλος, πρέπει να είμαι στο γυμναστήριο τουλάχιστον 5΄λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων !

 

ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !!!