Kids

MUAY THAI

Οι πολεμικές τέχνες ανέκαθεν θεωρούνταν μια πολύ δυνατή εκγύμναση. Μια πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια είναι το muay thai.

 

Το muay thai είναι στην πραγματικότητα ένα μαχητικό άθλημα μια πολεμική τέχνη που συνδυάζει πυγμαχία, λακτίσματα, αγκώνες και γόνατα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και σε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, το muay thai έχει εξελιχθεί τόσο σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. Αυτή η δραστική μορφή άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών σας με πολλούς και σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

BRAZILIAN JIU JITSU

Το bjj είναι μια πολεμική τέχνη ένα μαχητικό σπορ και ένα σύστημα αυτοάμυνας το οποίο ειδικεύεται στην πάλη εδάφους.

Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν με αποτελεσματικό τρόπο να συνδυάζουν σωματική ψυχική και πνευματική δύναμη έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση σε οποιαδήποτε στιγμή.

Προσφέρει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βοηθάει στις αναπνοές και εκπαιδεύει το μυαλό να λειτουργεί ήρεμα και έξυπνα.

 

TO MΑΘΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Μουσικοκινητική

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.» – Carl Orff

Με τη μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή του, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κλπ. Έρχονται σε επαφή µε βασικές αρχές (ρυθμός, µμελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορός) µε πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Κάθε παιδί έχει το δικό του ατομικό ρυθμό και µε το δικό του τρόπο να βλέπει, να ακούει και να προσλαμβάνει τις διάφορες έννοιες.

Η μουσικοκινητική αγωγή επιστρατεύει το σώμα (µε την κίνηση και µε την όξυνση των αισθήσεων), το πνεύμα (μεταδίδοντας γνώσεις που αφορούν τη μουσική, το λόγο, το χώρο, το χρόνο) και την ψυχή.

Η ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη, η αυτοπειθαρχία, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού, στοχεύουν στη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

Ο συνδυασμός της μουσικής, του λόγου και της κίνησης προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά.

Ταυτόχρονα, αναπτύσσουν το αίσθημα συνεργασίας και τη δημιουργικότητά τους, κοινωνικοποιούνται και ευαισθητοποιούνται απέναντι στις τέχνες.

Ο ρυθμός λειτουργεί ως βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη μουσική, την κίνηση και το λόγο.

Σταδιακά τα παιδιά αποκτούν τον έλεγχο των μεγάλων µιών του σώματός τους και θέτουν τα θεμέλια για τη σωστή κινητική ανάπτυξή τους.

Η δημιουργική κίνηση επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, να επιλύσουν ρυθμικά προβλήματα και να εξερευνήσουν τις σωματικές και νοητικές δυνατότητές τους μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Μέσα από τη συνεργασία, την παρακολούθηση, τη μίμηση και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τα παιδιά αποκτούν κινητικές δεξιότητες, καλλιεργούν την αντιληπτική τους ικανότητα και βελτιώνουν τη μνήμη τους.

Τα μαθήματα της μουσικοκινητικής αγωγής στοχεύουν:

 • Στην ανάπτυξη της αίσθησης του χώρου και του χρόνου
 • Στη γνώση του σώματος
 • Στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας
 • Στην ανάπτυξη της ρυθμικής αντίληψης και της μουσικής μνήμης

Ακροβατική Γυμναστική

Το παιδί σας θέλει να ασχοληθεί ενεργά με ένα άθλημα αλλά οι γνωστές επιλογές της ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, των πολεμικών τεχνών και των κλασικών ομαδικών αθλημάτων δεν το ικανοποιούν.. Έχετε σκεφθεί την ακροβατική γυμναστική;

Ακροβατική Γυμναστική: Όταν ο χορός και η καλλιτεχνική έκφραση συναντούν τον αθλητισμό.

Πρόκειται για ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό άθλημα που βασίζεται στο τρίπτυχο θάρρος, δύναμη και ευλυγισία.

Η Ακροβατική Γυμναστική είναι μορφή αθλητικής αλλά και καλλιτεχνικής έκφρασης. Είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί την ατομική ολοκλήρωση σε συνδυασμό με την ομαδική αφού οι αθλητές συνήθως θα δουλεύουν σε ζευγάρια.

Ο χορός γενικά αναφέρεται στην ανθρώπινη κίνηση που είτε χρησιμοποιείται ως μορφή έκφρασης είτε παρουσιάζεται ως μια κοινωνική-πνευματική ρύθμιση απόδοσης. Ο χορός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις μεθόδους μη λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων. Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική.

Λόγω του ότι η ακροβατική γυμναστική είναι ένα ομαδικό αγώνισμα ο προπονητής ή ο χορογράφος της ομάδας είναι σε θέσει ως προτεραιότητα του να μεταφέρει στους αθλητές την έννοια της «ομαδικότητας» στην χορογραφία. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι το κάθε ζευγάρι γυμνάζεται μαζί για την επίτευξη ενός κοινού κινητικού στόχου, γνωρίζοντας ότι ο κάθε αθλητής μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία αυτού του στόχου.

Μέσα από την Ακροβατική Γυμναστική τα παιδιά :

 • Θα αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους αλλά και με τον συναθλητή τους που συνεργάζονται
 • Θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές τους.
 • Σωματική ενδυνάμωση γίνεται γρήγορα και αρμονικά.
 • Αποκτούν αίσθηση του χορού και της μουσικής σαν μέρος της γυμναστικής τους κουλτούρας.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…….

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα δώρο στους γονείς που μέχρι τώρα προτιμούσαν να πληρώνουν φροντιστήρια στο παιδί τους ή ακόμη χειρότερα θέτουν ως προϋπόθεση το φροντιστήριο για την άθληση!»

– Πληρώνω για εκείνες τις στιγμές που τα παιδιά μου είναι τόσο κουρασμένα που θέλουν να τα παρατήσουν, αλλά δεν το κάνουν.

– Πληρώνω για εκείνες τις ημέρες όπου τα παιδιά μου έρχονται από το σχολείο και είναι «πολύ κουρασμένα» για να πάνε στην προπόνηση τους, αλλά τελικά πηγαίνουν!

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να είναι πειθαρχημένα, εστιασμένα και αφοσιωμένα.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να φροντίζουν το σώμα και τον εξοπλισμό τους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να δουλεύουν με άλλους και να είναι καλοί συμπαίχτες, ευγενείς στην ήττα και ταπεινοί στην επιτυχία.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση, όταν δεν παίρνουν την θέση ή τον τίτλο που ήλπιζαν, αλλά εξακολουθούν να επιστρέφουν κάθε εβδομάδα δίνοντας την καλύτερη βολή τους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να σέβονται όχι μόνο τον εαυτούς τους, αλλά και τους συναθλητές, τους ανωτέρους και τους προπονητές.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να μάθουν ότι χρειάζονται ώρες, μήνες, χρόνια σκληρής δουλειάς και πρακτικής για να δημιουργήσουν έναν πρωταθλητή και ότι η επιτυχία δεν θα συμβεί σε μια νύχτα.

– Πληρώνω για τα παιδιά μου ώστε να είναι περήφανοι για μικρά επιτεύγματα και να εργάζονται για μακροπρόθεσμους στόχους.

– Πληρώνω για να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μου να κάνουν φιλίες για όλη τους την ζωή, να δημιουργούν αναμνήσεις ζωής, να είναι τόσο υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους όπως εγώ.

– Πληρώνω έτσι ώστε τα παιδιά μου να μπορούν να βγουν έξω στο δρόμο παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν , αντί να είναι μπροστά σε μια οθόνη.

Δεν πληρώνω για τον αθλητισμό. Πληρώνω για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά μου να αναπτύξουν χαρακτηριστικά που θα τους εξυπηρετούν καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και θα τους δίνουν την ευκαιρία να ευλογούν τις ζωές των άλλων.

Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής νομίζω ότι είναι μια μεγάλη επένδυση!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ…

 • Brazilian Jiu Jitsu: Gi
 • Muay Thai: Γάντια, μασέλα, καλαμίδες, μπαντάζ.
 • Ακροβατική Μουσικοκινητική: Καλσόν- κολάν, εφαρμοστό μπλουζάκι- κορμάκι, κάλτσες, λαστιχάκι για τα μαλλιά.

 

Επιπλέον χρειάζομαι….

 • Παγούρι με νερό
 • Μια αλλαξιά εσώρουχα
 • Άδειο στομαχάκι (Να έχω φάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν)
 • Τέλος, πρέπει να είμαι στο γυμναστήριο τουλάχιστον 5΄λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων !

 

ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !!!